Przepis na Biszkopt makowy z dżemem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
986
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • jajka 3 szt
  • mąka 1 szklanka
  • cukier 0,5 szklanki
  • suchy mak 2 łyżki
  • olejek waniliowy 1 op
  • dżem z czarnej porzeczki 1 słoik
  • tłuszcz do formy

Jak zrobić Biszkopt makowy z dżemem?

Jajka ubijamy z cukrem na puszysty krem, dodajemy przesianą mąkę, mak i olejek. Mieszamy. Ciasto wykładamy na natłuszczoną blaszkę i pieczemy w 180 stopniach ok. 30 min – na złoty kolor.Zimne ciasto przekrawamy na pół i przekładamy dżemem. Dowolnie dekorujemy.

Podobne przepisy

Sernik puszek

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Jabłecznik z ciastem piaskowym

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-10

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Urodzinowy torcik z truskawkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-12

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Makowiec na kruchym cieście

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-24

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ucierane ciasto z dodatkiem owoców sezonowych

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-27

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Ciasta

Kolorowe pączki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-24

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ciasta