Przepis na Biszkopt makowy z dżemem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
955
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Przepis została opublikowana w dniu: 04.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2774 osób!
Smacznego!

Składniki

  • jajka 3 szt
  • mąka 1 szklanka
  • cukier 0,5 szklanki
  • suchy mak 2 łyżki
  • olejek waniliowy 1 op
  • dżem z czarnej porzeczki 1 słoik
  • tłuszcz do formy

Jak zrobić Biszkopt makowy z dżemem?

Jajka ubijamy z cukrem na puszysty krem, dodajemy przesianą mąkę, mak i olejek. Mieszamy. Ciasto wykładamy na natłuszczoną blaszkę i pieczemy w 180 stopniach ok. 30 min – na złoty kolor.Zimne ciasto przekrawamy na pół i przekładamy dżemem. Dowolnie dekorujemy.

Podobne przepisy

Dwukolorowa babka piaskowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-01

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

KOMPOZYCJA

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-03

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Błyskawiczny sernik na zimno

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Zebra z coca colą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-02

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Truskawkowiec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-15

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta