Przepis na Bigos mięsny

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1223
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

pyszny Polski obiad

Zdjęcia

Składniki

  • kapusta kwaśna 1 litr
  • ziele angielskie 1 szczypta
  • liść laurowy 2 listki
  • olej pół szklanki
  • koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
  • bazylia do smaku
  • sól, pieprz wg uznania
  • przyprawa do bigosu wg uznania
  • mięso wieprzowe 60 dag
  • boczek 60 dag
  • kiełbasa zwyczajna 60 dag
  • kapusta średnia biała 1 główka
  • kminek mielony 1 szczypta

Akcesoria

  • garnek
  • nóż

Jak zrobić Bigos mięsny?

Kapustę białą pokroić, zagotować. Kwaśną kapustę zagotować. Kiełbasę z boczkiem podsmażyć, mięso wieprzowe usmażyć na troszeczkę oleju. Białą kapustę odcedzić nie całkiem, a kwaśną całkowicie. Połączyć je razem. Podsmażony boczek, kiełbasę i mięso wieprzowe połączyć razem z kapustami, dodać wszystkie przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszać porządnie. Podusić na chwile na małym ogniu. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego.

Podobne przepisy

Kolorowe przekąski

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przekąski

ZAPIEKANKA NA BUŁCE

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-27

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Desery

Bagietka z pomidorami i oliwkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przekąski

Zapiekanka z pieczarkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-10

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Przekąski

Pomidorowa przekąska

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-10-27

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Przekąski

Brzoskwinie z tuńczykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Przekąski