Białka ubijamy na sztywna pianę i dodajemy stopniowo cukier. Ubijamy tak długo aż masa będzie lśniąca i bez kryształków cukru.
Napełniamy masą rękaw cukierniczy i wyciskamy kształty według swojego upodobania na papier do pieczenia ułożony na blaszce. Piekarnik nagrzać do 90 stopni, włożyć bezy i suszymy przez 90 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Masło z cukrem spienić mikserem, dodawać po troszku budyń cały czas miksując. Masę budyniową podzielić na dwie części do jednej dodać kakao i wymieszać. Schłodzoną śmietanę ubić dodać cukier, zagęszczacz i dokładnie wymieszać. Kremami dekorować bezy według swego uznania.
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery