Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cały kawałek wędzonego boczku i gotujemy 15 min. Dodajemy do niego po 2 liście laurowe, pieprze ziarniste i ziela angielskie oraz cały ząbek czosnku. Dodajemy kostkę rosołową.
Cebulę nabijamy na widelec i lekko obsmażamy nad palnikiem, niepokrojoną dodajemy do wywaru. Kiełbasę kroimy w kostkę i również wrzucamy do wywaru. Liście szczawiu przebieramy, płuczemy w letniej wodzie, kroimy na mniejsze paseczki w wrzucamy do barszczu. Podgotowujemy 5 min.
Następnie doprawiamy śmietaną oraz przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jaja gotujemy na twardo, obieramy kroimy i dodajemy do barszczu.
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Kuchnia polska
Kategoria: Zupy