Przepis na Barszcz na zimno

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
889
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • buraki 5 sztuk
  • marchew 2 sztuki
  • jaja 3 sztuki
  • cebula 1 główka
  • koper 1 łyżka
  • ocet 2 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • śmietana 3 łyżki
  • natka pietruszki posiekana 2 łyżki

Jak zrobić Barszcz na zimno?

Obieramy warzywa. Buraki i marchewki kroimy w słupki, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem oraz octem. Trzymamy aż warzywa zmiękną i odstawiamy je do ostygnięcia. Do chłodnej zupy wrzucamy ugotowane i posiekane jaja oraz poszatkowaną cebulę. Pod koniec wlewamy śmietanę i posypujemy posiekaną natką pietruszki oraz koprem.

Podobne przepisy

Krem pomidorowy z ryżem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy

Leczo Leczo

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-16

Dodany przez: Olka

Kategoria: Mięsne

Kalafiorowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-28

Dodany przez: Zosiasamosia

Kategoria: Zupy

Zupa szczawiowa z rzeżuchą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2022-10-23

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Zupy

Zupa cebulowo mleczna

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-29

Dodany przez: Emila

Kategoria: Zupy

Zupa ogórkowa z kaszą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-12

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zupy