Przepis na Baranina duszona z porami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
993
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Receptura została dodana w dniu: 28.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2866 odwiedzających!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Baranina duszona z porami?

Mięso pokrajać na kawałki jednakowej wielkości, posypać solą i pieprzem. W rondlu o grubym dnie przyrumienić pokrajaną na plastry cebulę, wyłożyć mięso i obsmażyć z wszystkich stron. Wlać wodą do 3/4 wysokości mięsa (2 szklanki) i gotować na małym ogniu tak długo, aż wyparuje połowa płynu. Dodać oczyszczone, wypłukane i pokrajane na kawałki pory u gotować, aż mięso będzie miękkie. Jajko rozbełtać, dodając po trochu sok z cytryny wymieszany z ostudzonym płynem spod baraniny. Naczynie zdjąć z ognia, sos podprawić rozbełtanym jajkiem i natychmiast podawać.

Podobne przepisy

Moje „gołe” – uszka – wigilijne i nie tylko wigilijne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-17

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Pasta warzywna

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-13

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Kopytka z jajkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Cebulka słodko kwaśna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Pyzy na parze

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2011-10-18

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Ziemniaki podsmażane

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2011-12-27

Dodany przez: malina

Kategoria: Jarskie