Receptura została dodana w dniu: 28.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2866 odwiedzających!
Smacznego!
Mięso pokrajać na kawałki jednakowej wielkości, posypać solą i pieprzem. W rondlu o grubym dnie przyrumienić pokrajaną na plastry cebulę, wyłożyć mięso i obsmażyć z wszystkich stron. Wlać wodą do 3/4 wysokości mięsa (2 szklanki) i gotować na małym ogniu tak długo, aż wyparuje połowa płynu. Dodać oczyszczone, wypłukane i pokrajane na kawałki pory u gotować, aż mięso będzie miękkie. Jajko rozbełtać, dodając po trochu sok z cytryny wymieszany z ostudzonym płynem spod baraniny. Naczynie zdjąć z ognia, sos podprawić rozbełtanym jajkiem i natychmiast podawać.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie