Przepis na Baranina duszona z porami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1003
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Baranina duszona z porami?

Mięso pokrajać na kawałki jednakowej wielkości, posypać solą i pieprzem. W rondlu o grubym dnie przyrumienić pokrajaną na plastry cebulę, wyłożyć mięso i obsmażyć z wszystkich stron. Wlać wodą do 3/4 wysokości mięsa (2 szklanki) i gotować na małym ogniu tak długo, aż wyparuje połowa płynu. Dodać oczyszczone, wypłukane i pokrajane na kawałki pory u gotować, aż mięso będzie miękkie. Jajko rozbełtać, dodając po trochu sok z cytryny wymieszany z ostudzonym płynem spod baraniny. Naczynie zdjąć z ognia, sos podprawić rozbełtanym jajkiem i natychmiast podawać.

Podobne przepisy

Moje „gołe” – uszka – wigilijne i nie tylko wigilijne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-12

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Chleb w jajku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Kotlety ziemniaczano jajeczne

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Jarskie

Jajecznica z bułeczką dla dzieci

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: malinka

Kategoria: Jarskie

Smażona cebulka ze skwarkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-24

Dodany przez: madi356

Kategoria: Jarskie

Biała fasola

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-11-22

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie