Przepis na Pikantne udka kurczaka – ayam goreng

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
100 min.
Czas przygotowania:
100 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1404
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis z kuchni wietnamskiej

Zdjęcia

Składniki

  • pałki z kurczaka 1/2 kg
  • mąka kukurydziana 1 szkl
  • sól 1/2 łyzeczki
  • kolendra mielona 2 łyżeczki
  • kmin rzymski 2 łyzeczki
  • olej 3 łyżki

Jak zrobić Pikantne udka kurczaka – ayam goreng?

Udka umyć, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 1h. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Teflonową formę lub blaszkę lekko przetrzeć olejem. W misce wymieszać mąkę, kumin, pieprz, sól, kolendrę, chili.

Każdy kawałek mięsa obtoczyć dokładnie w mieszance i ułożyć na blaszce do pieczenia. Skropić olejem i piec ok 30-40 minut w zależności od tego jak duże mamy kawałki mięsa czy to są same pałki czy udka. Gotowe powinny być złote i chrupiące.

Podobne przepisy

Piersi kurze w cieście

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: kassik

Kategoria: Mięsne

Kapuściany kotlet

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Gołabki z mięsem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne

Keks mięsny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Fasolka po bretońsku

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 170 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: artur

Kategoria: Kuchnia polska

Pierś kurczaka w panierce migdałowej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Mięsne