Przepis na Jajka nadziewane

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
5 min.
Czas przygotowania:
5 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1186
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

  • jajka 5 szt
  • mleko 1 szkl
  • bułka 1 szt
  • szczypiorek 1 pęczek
  • ziarenka smaku 1 łyżeczka
  • tarta bułka 1 łyżka

Jak zrobić Jajka nadziewane?

Jajka gotujemy na twardo. Przekrawamy wzdłuż ostrożnie, zęby nie popsuć skorupki. Łyżeczką wyciągamy jajko z skorupki -skorupkę zostawiamy. Bułkę moczymy w mleku wyciskamy dodajemy drobno posiekane jajka i szczypiorek i ziarenka smaku. Farsz wkładamy do skorupek. Przytykamy otwartą skorupką do tartej bułki i smażymy na rozgrzanym maśle. Podajemy z malutkimi łyżeczkami na liściach sałaty.

Podobne przepisy

Twarożek z lucerną, pomidorami, rzodkiewką

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zimny bufet

Zapiekane bułeczki z serem i mortadelą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Jajka pod kołderką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-22

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Śledzie w śmietanie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Owoce morza

Krakersy z sosem delikatnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Przekąski

Czerwone masełko

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-24

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet