Przepis została dodana w dniu: 22.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2269 osób!
Bon Appétit!
Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy w garnczku. Pokrojoną cebulę dodajemy do mięsa. Dodajemy trochę majeranku, soli, pieprzu i gdy będziemy mieli już wszystko usmażone dodajemy drobno posiekany czosnek (dosłownie rozdrobniony). Zalewamy wywarem (bądź wodą, jeśli wybieramy wersję z kostkami). Dodajemy kostki rosołowe, majeranek. Gdy kostki się rozpuszczą dodajemy zakwas. W osobnym garnku możemy wcześniej ugotować w osolonej wodzie jajka na twardo. Chwilę gotujemy i zabielamy śmietaną. W między czasie kroimy jaja i dodajemy je do żurku. Doprawiamy wg uznania.
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy