Przepis na Zupka krem z pulpetami na serkach topionych

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
5209
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Zupa nadaje się na przyjęcia okolicznościowe

Zdjęcia

Składniki

  • marchew 3 szt
  • mięso mielone 0,5 kg
  • pieczarki 0,5 kg
  • sos pieczarkowy 1 op
  • zupa pieczarkowa 1 op
  • por 1 szt
  • serki topione pieczarkowe 2 szt
  • serki topione paprykowe 2 szt
  • rosołki 2 szt
  • woda 3 l

Jak zrobić Zupka krem z pulpetami na serkach topionych?

Zagotować wodę, dodać rosołki. Pieczarki, marchew starta na tarce i pół pora poddusić na patelni. Z mięsa robimy pulpeciki ,doprawiamy je odpowiednio. Wrzucamy kulki pomału do zupy żeby się nie porozpadały. W garnuszku rozrabiamy sos i zupę pieczarkowa wg opakowania (razem na 0,5 l wody) Dodajemy do garnka gotujemy na małym ogniu.Wrzucamy uduszone warzywa. Na koniec dodajemy serki rozrobione najlepiej w odrobinie tej zupy żeby grudek w zupie nie było. Doprawiamy wg. uznania. Zupa jest przepyszna.

Podobne przepisy

Sos bananowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: efka

Kategoria: Sosy

Sos grecki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Sosy

Sos karmelowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos do sałatki warzywnej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Sosy

Sos a’la tatarski

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-02

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Sosy

Sos do frytek

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy