Przepis na Zupa z rzepy z wkładką mięsną

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1415
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Zupa z rzepy z wkładką mięsną?

Z mięsa i włoszczyzny przyrządzić wywar i odcedzić. Osobno ugotować w niewielkiej ilości wody obraną i drobno pokrajaną rzepę. Gdy będzie miękka, przetrzeć ją przez sito przelewając wodą, w której się gotowała. Połączyć przetartą rzepę z wywarem mięsnym. Cebule zarumienić na blasze, dodać do zupy i pogotować, po czym je usunąć. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę i zagęścić zupę. Ugotowaną baraninę pokrajać w kostkę i włożyć do wazy. Podawać z grzankami.

Podobne przepisy

Kapuśniak z mąką grochową

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2023-07-19

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Zupy

Fasola po bretońsku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Krupnik pieczarkowy z klopsikami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-22

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Zupy

Zupa wiejska

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: kuku-ryku

Kategoria: Zupy

Fasolowy barszcz czerwony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-16

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Zupy

Płatki na mleku

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-22

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Zupy