Przepis na Zupa z ryżu i groszku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
737
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • łuskany groszek 30 dag
  • ryż 20 dag
  • masło 6 dag
  • bekon 50 g
  • rosół z warzyw 1,2 litra
  • dymka
  • seler naciowy 1 łodyga
  • ziemniak
  • ser żółty starty
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Zupa z ryżu i groszku?

Seler, dymkę, obrany ziemniak i bekon pokroić w kostkę. Bekon i dymkę podsmażyć w 40g masła. Dodać ziemniak, groszek i seler. Smażyć 5 minut przez cały czas mieszając. Warzywa z bekonem zalać rosołem, zagotować, wsypać ryż, gotować 15 min bez przykrycia, co jakiś czas mieszając. W połowie gotowania doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Śmietanowa zupa ogórkowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-28

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Zupa warzywna na skrzydełkach

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Kalafiorowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-28

Dodany przez: Zosiasamosia

Kategoria: Zupy

Domowy rosół z krajanką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Zupy

Barszcz szczawiowy

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-19

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Zupy

Zupa jarzynowa z mrożonki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-25

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy