Przepis na Zupa z karpia

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3784
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Zupa z karpia?

Karpia sprawić, wypłukać, zdjąć wodą filety usunąwszy kręgosłup i ości. Głowę oraz kręgosłup zalać wodą (5 szklanek), dodać pokrajaną cebulę, pokrajane strąki papryki i pomidory; gotować 2 godz. na małym ogniu. Płyn przecedzić, cebulę przetrzeć przez sito. Pokrajaną na porcje rybę posypać solą i papryką, włożyć do przecedzonego płynu z przetartą cebulą i gotować ok. 30 min. na małym ogniu. Podawać porcje ryby zalane esencjonalnym płynem, posypane posiekaną natki pietruszki.

Podobne przepisy

Indyjska zupa dhal

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-09-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zupy

Zupa jarzynowa 2

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Zupa grzybowa z pęczakiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Zupy

Wywar z warzyw

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-25

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Zupy

Pożywna zupa z czerwonej fasoli

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Pomidorowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Zupy