Przepis została opublikowana w dniu: 28.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2426 osób!
Na zdrowie!
Karpia sprawić, wypłukać, zdjąć wodą filety usunąwszy kręgosłup i ości. Głowę oraz kręgosłup zalać wodą (5 szklanek), dodać pokrajaną cebulę, pokrajane strąki papryki i pomidory; gotować 2 godz. na małym ogniu. Płyn przecedzić, cebulę przetrzeć przez sito. Pokrajaną na porcje rybę posypać solą i papryką, włożyć do przecedzonego płynu z przetartą cebulą i gotować ok. 30 min. na małym ogniu. Podawać porcje ryby zalane esencjonalnym płynem, posypane posiekaną natki pietruszki.
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy