Przepis na Zupa warzywno-sojowa

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
830
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • kotlety sojowe 6 szt
  • marchew 1 szt duża
  • pieczarki 7 szt
  • pietruszka 1 szt mała
  • seler 0,5 szt małej
  • kostki rosołowe 2 szt
  • śmietana 18 % 3 łyżki
  • pieprz do smaku
  • vegeta do smaku
  • słodka papryka do smaku
  • posiekany koperek 2 łyżki
  • wrzątek 2,5 l

Jak zrobić Zupa warzywno-sojowa?

Marchew, sele i pietruszkę obieramy i kroimy w małą kostkę.Pieczarki oczyszczamy i również kroimy w małą kostkę.Fasolkę oczyszczamy i kroimy na pół.Kotlety sojowe kroimy w większą kostkę.W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy kostki rosołowe. Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki warzywne.Doprawiamy i gotujemy na małym ogniu aż wszystko będzie miękkie. Śmietanę hartujemy, wlewamy do zupy i mieszamy. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.

Podobne przepisy

Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-15

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Zupy

Zupa z jarzyn pokrojonych

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-04

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Flaki wołowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Zupa mleczna z dyni

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Zupy

Ryżanka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy

Czerwona zupka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Zupy