Przepis na Zupa warzywno-sojowa

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
802
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Przepis została dodana w dniu: 06.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2330 osób!
Na zdrowie!

Składniki

  • kotlety sojowe 6 szt
  • marchew 1 szt duża
  • pieczarki 7 szt
  • pietruszka 1 szt mała
  • seler 0,5 szt małej
  • kostki rosołowe 2 szt
  • śmietana 18 % 3 łyżki
  • pieprz do smaku
  • vegeta do smaku
  • słodka papryka do smaku
  • posiekany koperek 2 łyżki
  • wrzątek 2,5 l

Jak zrobić Zupa warzywno-sojowa?

Marchew, sele i pietruszkę obieramy i kroimy w małą kostkę.Pieczarki oczyszczamy i również kroimy w małą kostkę.Fasolkę oczyszczamy i kroimy na pół.Kotlety sojowe kroimy w większą kostkę.W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy kostki rosołowe. Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki warzywne.Doprawiamy i gotujemy na małym ogniu aż wszystko będzie miękkie. Śmietanę hartujemy, wlewamy do zupy i mieszamy. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.

Podobne przepisy

Fasola po bretońsku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Biały barszczyk chrzanowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-25

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Swojski chrzan

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Zasmażka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-05-25

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Zupa wiśniowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Zupy

Brukselkowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-24

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy