Przepis na Zupa – krem marchwiowo-pomarańczowa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
770
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Zupa – krem marchwiowo-pomarańczowa?

Marchewki obieramy, kroimy w talarki. Cebule obieramy i kroimy w krążki. Kostki bulionowe rozpuszczamy w 1 l wody. Do bulionu dodajemy marchew i cebulę. Wszystko gotujemy do miękkości a następnie miksujemy. Z jednej pomarańczy zdejmujemy skórkę i kroimy w cienkie paski. Gotujemy przez minutkę we wrzątku i osączamy. Z obranej pomarańczy usuwamy białą błonkę, owoc dzielimy na cząstki. Z pozostałych pomarańczy wyciskamy sok i dodajemy do zupy. Przyprawiamy solą, pieprzem i imbirem. Zupę podgrzewamy. Przed podaniem ozdabiamy cząstkami pomarańczy i skórką pomarańczową. Część pomarańczy możemy zastąpić mandarynkami.

Podobne przepisy

Kapuśniak ze świeżej kapusty

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-11

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Zupy

Zupa z fasolką szparagową

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: IKM

Kategoria: Zupy

Zupa curry

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-14

Dodany przez: buba00

Kategoria: Zupy

Lane ciasto

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-23

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Wiosenna zupa z cukini

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Ogórkowa ze zsiadłym mlekiem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy