Przepis na Zupa – krem marchwiowo-pomarańczowa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
798
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Zupa – krem marchwiowo-pomarańczowa?

Marchewki obieramy, kroimy w talarki. Cebule obieramy i kroimy w krążki. Kostki bulionowe rozpuszczamy w 1 l wody. Do bulionu dodajemy marchew i cebulę. Wszystko gotujemy do miękkości a następnie miksujemy. Z jednej pomarańczy zdejmujemy skórkę i kroimy w cienkie paski. Gotujemy przez minutkę we wrzątku i osączamy. Z obranej pomarańczy usuwamy białą błonkę, owoc dzielimy na cząstki. Z pozostałych pomarańczy wyciskamy sok i dodajemy do zupy. Przyprawiamy solą, pieprzem i imbirem. Zupę podgrzewamy. Przed podaniem ozdabiamy cząstkami pomarańczy i skórką pomarańczową. Część pomarańczy możemy zastąpić mandarynkami.

Podobne przepisy

Zupa ogórkowa popularna

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-23

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Zalewajka z barszczem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Zupy

Jesienna gulaszowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-19

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Zupa pieczarkowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Zupy

Zupa cebulowa na winie z roladą ustrzycką

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Zupa cebulowo mleczna

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-29

Dodany przez: Emila

Kategoria: Zupy