Przepis na Zupa kalafiorowo-warzywna

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1087
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Zupa kalafiorowo-warzywna?

Marchew obrać, umyć, pokroić na niewielki kawałki. Seler i por obmyć i pokroić. W garnku zagotować dwie szklanki osolonej wody. Włożyć warzywa i gotować aż zrobią się miękkie. Kalafiory opłukać, oczyścić, podzielić na kawałki i dodać do warzyw i zagotować. Warzywa ułożyć do półmisków. Z wody po warzywach przygotować bulion warzywny, w ramach potrzeby dolać kilka szklanek, ugotować i zalać nim warzywa.

Podobne przepisy

Zupa krem dyniowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 130 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: VANILLASKA

Kategoria: Zupy

Mięsny krupnik z kaszy gryczanej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-19

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Barszcz z czerwonych buraków zabielany

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-12

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Zupy

Flaki wołowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Zupa jarzynowa z mrożonki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-25

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Kolacja ze składników pozostałych z obiadu

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-23

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy