Przepis na Zupa kalafiorowo-fasolkowa

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas gotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
746
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

  • kalafior 1/2 szt
  • marchew 1 szt
  • pietruszka korzeń 1 szt
  • fasolka szparagowa 100 g
  • ziemniaki 6 szt
  • wegeta 1 łyżeczka
  • mleko 1/2 szklanki
  • śmietana 3 łyżki

Jak zrobić Zupa kalafiorowo-fasolkowa?

Fasolkę umyć, przekroić na polówki. Kalafior umyć, pokroić na różyczki, zagotować 2 litry wody, dodać obrane i pokrojone w kostkę warzywa- ziemniaki, marchew i pietruszkę, gotować przez 10 min, włożyć kalafiora, fasolkę i wsypać wegetę. Jak warzywa będą miękkie dodać mleko wymieszane ze śmietaną. Chwilkę podgotować.

Podobne przepisy

Zupa pomidorowa z pieczarkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa owocowa z makaronem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-29

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Zupy

Barszcz ogórkowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Zupy

Zupa kefirowa

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zupy

Rosół domowy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-20

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zupy

Zupa z bobu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy