Przepis na Zupa estragonowa z cebulą

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1277
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • masło 30 gram
  • cebula 1 główka
  • pieczarki 400 gram
  • bulion warzywny 2 szklanki
  • estragon świeży 5 łyżek
  • śmietana kremówka 80 mililitrów
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Zupa estragonowa z cebulą?

Połowę masła rozpuścić w garnku. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do masła. Gotować przez 8 minut aż cebula zacznie rumienić się. Pieczarki grubo posiekać i dodać wraz z reszta masła do garnka. Gotować jeszcze kilka minut, po czym wlać bulion i wsypać świeży estragon. Zagotować, zmniejszyć ogień i pod przykryciem gotować przez kwadrans. Całość zmiksować, przelać do drugiego garnka, dodać przyprawy oraz śmietanę. Podgrzać tak aby nie zagotowało się. Podawać przyozdobione estragonem. Smacznego.

Podobne przepisy

Szybka zupa jarzynowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-05

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Zupy

Krupnik na żeberkach

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Dietetyczna marchwianka z makaronem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Indyjska zupa dhal

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-09-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zupy

Zupa krem z dyni

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Zupy

Krem groszkowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-16

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy