Przepis na Zrazy wołowe nadziewane cebulą

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1387
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 29.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2433 osób!
Smacznego!

zrazy

  • mięso wołowe 40 dag
  • słonina 8 dag
  • cebule 10 małych sztuk
  • mąka 1 łyżeczka
  • kminek
  • sól

sos

  • woda 1 szklanka
  • cebulki małe kilka sztuk

dodatkowo

  • olej do smażenia

Jak zrobić Zrazy wołowe nadziewane cebulą?

Mięso umyć, pokroić w poprzek włókien na 5 części. Każdą rozbić tłuczkiem, często mocząc w wodzie. Na każdym płacie mięsa umieścić cienki plasterek słoniny, po dwie obrane małe cebulki pokrojone na cząstki. Całość oprószyć solą i odrobiną kminku, ciasno związać, spiąć drewnianymi wykałaczkami. Zrazy obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Zrumienić ze wszystkich stron, podlać wodą. Dodać szczyptę kminku i kilka cebulek. Dusić na małym ogniu do miękkości. Najlepiej podawać w kaszą i korniszonami.

Podobne przepisy

Karkówka nadziewana pieczarkami

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 1580 min.

Data dodania: 2012-01-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Grzyby

Wątróbki drobiowe z ziemniakami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-28

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Mięsne

Pieczeń wieprzowa

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Mięsne

Duszone żeberka z warzywami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-05-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Hot dog z serem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-13

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Mielone z pieczarkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne