Przepis na Zrazy wołowe nadziewane cebulą

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1403
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

zrazy

  • mięso wołowe 40 dag
  • słonina 8 dag
  • cebule 10 małych sztuk
  • mąka 1 łyżeczka
  • kminek
  • sól

sos

  • woda 1 szklanka
  • cebulki małe kilka sztuk

dodatkowo

  • olej do smażenia

Jak zrobić Zrazy wołowe nadziewane cebulą?

Mięso umyć, pokroić w poprzek włókien na 5 części. Każdą rozbić tłuczkiem, często mocząc w wodzie. Na każdym płacie mięsa umieścić cienki plasterek słoniny, po dwie obrane małe cebulki pokrojone na cząstki. Całość oprószyć solą i odrobiną kminku, ciasno związać, spiąć drewnianymi wykałaczkami. Zrazy obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Zrumienić ze wszystkich stron, podlać wodą. Dodać szczyptę kminku i kilka cebulek. Dusić na małym ogniu do miękkości. Najlepiej podawać w kaszą i korniszonami.

Podobne przepisy

Zapiekane parówki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-09

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Karkówka pieczona z oliwkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Mięsne

Kaczka po wiejsku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2024-03-20

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Mięsne

Spaghetti

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: testera

Kategoria: Mięsne

Kurczak w marchewce

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-15

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Mięsko z garnuszka

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2024-03-10

Dodany przez: Car

Kategoria: Mięsne