Do tego serniczka możemy dodać bakalii, będzie wtedy wspaniałym deserem na stole wielkanocnym.
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i mieszamy je do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy ją do ostudzenia, ale uważamy by się nie skrzepła. M
w gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Podczas ucierania masła dodajemy po jednym żółtku. Kiedy już masa będzie puszysta dodajemy olejek waniliowy i serki homogenizowane. Dodajemy do masy serowej chłodną żelatynę i całość dokładnie mieszamy. Dno tortownicy wykładamy herbatnikami lub biszkoptami, zalewamy je masą serową. Wstawiamy do lodówki by masa stężała. Na zimną masę serową wylewamy lekko krzepnącą galaretkę i odstawiamy na około 2, 5 – 3 godzin.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta