Przepis na Zapiekanka z rybą i camembert

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
943
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Receptura została dodana w dniu: 14.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2665 osób!
Na zdrowie!

Składniki

  • camembert 25 dag
  • filety z dorsza 50 dag
  • sok z cytryny 5 łyżek
  • tłuszcz do smarowania 2 dag
  • słodka śmietana 120 ml
  • sól
  • pieprz
  • posiekana natka

Jak zrobić Zapiekanka z rybą i camembert?

Filety rybne skropić sokiem z cytryny, posolić i oprószyć pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, układać na nim na przemian warstwę pokrojonych filetów i warstwę sera. Całość zalać śmietaną i zapiec w temp. 180 stopni przez około 30 minut.

Podobne przepisy

Gulasz z mięsem i grzybami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Twarożek z rzodkiewką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-28

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Przekąski

Racuszki z dodatkiem dżemu

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-28

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Desery

Rybka zrobiona na czerwono

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Brokuł z jajkiem i fetą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przekąski

Sadzone jajko z dodatkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Przekąski