Przepis na Wywar mięsny

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1036
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • nóżka kurczaka 1 sztuka
  • włoszczyzna obrana 1 sztuka
  • sól 1 płaska łyżeczka
  • warzywko 1/2 łyżeczki

Jak zrobić Wywar mięsny?

Nóżkę z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie. Po kilkunastu minutach do garnka wrzucamy umyte warzywa. Gotujemy do momentu aż warzywa staną się miękkie. Teraz wyjmujemy warzywa i mięso. Wywar możemy wykorzystać np. Do zimnych nóżek.

Podobne przepisy

Kotlety schabowe w krakersach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Roladki z indyka z szynką i z papryką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Gotowany kurczak z sosem i ogórkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-10-25

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Bigos pełnia smaków

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 300 min.

Data dodania: 2022-09-27

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Mięsne

Schab faszerowany

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-09-15

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Mięsne

Pieczeń rzymska z czosnkiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne