Przepis na Wieprzowina parowana

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
723
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Wieprzowina parowana?

Mięso umyć, osuszyć i pokroić. Smalec rozgrzać na patelni i obsmażyć na nim mięso. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i pokroić wzdłuż. Cebulę obrać i w całości, razem z warzywami wyłożyć obok mięsa w garnku. Dodać ziele i cukier, wymieszać, zalać winem i dusić pod przykryciem dodając wodę, jeśli wyparuje. Mięso należy co jakiś czas obracać. Po ugotowaniu mięso pokroić w plastry.

Podobne przepisy

Żeberka juhasa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Boczek przygotowany bez pieczenia

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-09-29

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Mięsne

Tatar wołowy pikantny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Mięsne

Piersi z kurczaka z ananasem zapiekane

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Warzywa z kurczakiem i ziołami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 67 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Polędwiczki z musztardą francuską

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne