Przepis na Wieprzowina parowana

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
767
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Wieprzowina parowana?

Mięso umyć, osuszyć i pokroić. Smalec rozgrzać na patelni i obsmażyć na nim mięso. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i pokroić wzdłuż. Cebulę obrać i w całości, razem z warzywami wyłożyć obok mięsa w garnku. Dodać ziele i cukier, wymieszać, zalać winem i dusić pod przykryciem dodając wodę, jeśli wyparuje. Mięso należy co jakiś czas obracać. Po ugotowaniu mięso pokroić w plastry.

Podobne przepisy

Pieczeń z pieczarkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Boczek ze śliwką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Jajecznica z kabanosami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-29

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Marynata do polędwiczek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-22

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Świeżynka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-06-01

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Wątróbka w sosie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne