Przepis na Wieprzowina parowana

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
711
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 20.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2335 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Wieprzowina parowana?

Mięso umyć, osuszyć i pokroić. Smalec rozgrzać na patelni i obsmażyć na nim mięso. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i pokroić wzdłuż. Cebulę obrać i w całości, razem z warzywami wyłożyć obok mięsa w garnku. Dodać ziele i cukier, wymieszać, zalać winem i dusić pod przykryciem dodając wodę, jeśli wyparuje. Mięso należy co jakiś czas obracać. Po ugotowaniu mięso pokroić w plastry.

Podobne przepisy

Swojska pieczeń.

Ile porcji: 8

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Schabowe z żółtym serem i ananasem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-15

Dodany przez: Pola

Kategoria: Mięsne

Kurczak faszerowany wątróbką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2011-04-24

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Roladki schabowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2012-02-21

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Udka z sezamem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Kurczak Buffalo

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2013-05-04

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia amerykańska