Przepis na Wątróbka z rusztu

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1759
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przepisy na grilla

Składniki

Jak zrobić Wątróbka z rusztu?

Wątróbkę pokrajać na plastry o grubości 2, 5 cm, oprószyć pieprzem i mąką. Cebule pokrajać w talarki, posypać solą i odstawić na 20 min. Cebulę i wątróbkę skropić roztopionym masłem, ułożyć na ruszcie. Cebulę zdjąć, gdy będzie szklista. Wątróbkę piec 7-12 min. Cebulę ułożyć z powrotem na wątróbce, skropić masłem i zostawić na ruszcie jeszcze 10 – 12 min. Przed podaniem posolić.

Podobne przepisy

Schab w ziołowej marynacie z grilla

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 780 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Szaszłyki z czerwoną papryką

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Smaczny obiadek – kurczak z ziemniakami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-11-07

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Przepisy na grilla

Grillowane bakłażany z boczkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Przepisy na grilla

Żeberka z grilla w czosnkowej marynacie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 765 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Szybka przekąska na grilla

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Przekąski