Przepis na Wątróbka panierowana

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1541
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • wątróbka drobiowa pół kg
  • jajka 2 sztuki
  • mąka do obtoczenia
  • bułka tarta do panierki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • mleko do wymoczenia pół litra

Jak zrobić Wątróbka panierowana?

Wątróbkę oczyść i zalej mlekiem. Odstaw na około godzinę. Po tym czasie dokładnie odsącz z mleka. Każdy kawałek oprósz pieprzem i obtocz w mące. Następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron oprószając solą po przekręceniu na drugą stronę. Odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Podobne przepisy

Schab ze śliwką świąteczny

Ile porcji: 35

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-09

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Kurczakowy gyros

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Marynata do polędwiczek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-22

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Gałeczki w sosie pomidorowym

Ile porcji: 9

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Zrazy wołowe

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Mięsne

Kęski piersi indyka na młodej kapuście z warzywami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-10

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne