Przepis na Wątróbka panierowana

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1593
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • wątróbka drobiowa pół kg
  • jajka 2 sztuki
  • mąka do obtoczenia
  • bułka tarta do panierki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • mleko do wymoczenia pół litra

Jak zrobić Wątróbka panierowana?

Wątróbkę oczyść i zalej mlekiem. Odstaw na około godzinę. Po tym czasie dokładnie odsącz z mleka. Każdy kawałek oprósz pieprzem i obtocz w mące. Następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron oprószając solą po przekręceniu na drugą stronę. Odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Podobne przepisy

Klopsiki nadziewane serem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Udka z kurczaka na chrupiąco

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Mielone z marchewką i pestkami z dyni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-21

Dodany przez: halina

Kategoria: Mięsne

Schab z jabłkiem i orzechami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Swojski baleron

Ile porcji: 19

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne

Mielone z kurkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne