Przepis na Wątróbka pachnąca cebulką

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4510
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Wątróbka pachnąca cebulką

Zdjęcia

Składniki

  • wątroba wieprzowa 60 dag
  • cebula 1 sztuka
  • jajka 2 sztuki
  • mleko 2 łyżki
  • vegeta do smaku
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Jak zrobić Wątróbka pachnąca cebulką?

Wątrobę umyć, osuszyć, pokroić na plastry, obsypać pieprzem. Jajko roztrzepać z mlekiem i vegetą. Plastry wątroby panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym na patelni oleju na średnim ogniu kilka razy przewracając , dodać pokrojoną w plastry cebulę.

Podobne przepisy

Zalewa do galarety na golonce

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Risotto

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-14

Dodany przez: jasia

Kategoria: Mięsne

Mielone z kurkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Pieczony kurczak pomarańczowo-miodowy

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Mięsne

Grzebień ze schabu z boczkiem i serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-06

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Pulpeciki w sosie śmietanowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne