Cielęcinę namoczyć w wodzie, po 2 godzinach wodę należy odlać a mięso pokroić na dość cienkie kawałki. Wyłożyć na ręcznik papierowy do obsuszenia. Rozgrzać patelnię i dać masło i następnie kawałki mięsa, smażyć na bardzo małym ogniu. Przyprawić do smaku.
Marchew obrać a następnie zetrzeć na tarce jak na placki ziemniaczane. Dodać śmietanę i wymieszać. Marchew włożyć do foremki w kształcie serca i ugnieść delikatnie a następnie wyłożyć na talerz foremkę, delikatnie ją zdjąć tak aby marchewką się nie rozleciała.
Ryż ugotować z przyprawą warzywko, wyjąć ryż z torebek i formułować w rękach małe kulki. Następnie wyłożyć na talerz obok marchewki kulki ryżowe i cielęcinę
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne