Przepis na Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1564
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Makarony

Idealne połączenie na tuńczyka i szpinaku

Zdjęcia

Składniki

  • tagiatelle szpinakowe gniazda 6 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • tuńczyk w oleju puszka
  • szpianak świeży szklanka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Jak zrobić Tagiatelle z tuńczykiem i szpinakiem?

Makaron ugotować al dente tyle ile osób będzie jeść. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek. Smażymy do zeszklenia, wrzucamy tuńczyka mieszamy, chwilę smażymy razem, przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy umyte liście szpinaku i dusimy razem mieszając nie za długo tyle żeby liście się lekko skurczyły ale całkowicie nie zmalały w sosie żeby były wyczuwalne i widoczne. Zdejmujemy z ognia, na talerz dajemy makaron a na to tuńczykowy sos. Posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Podobne przepisy

Muszle z mięsem i cukinią

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Makarony

Muszle makaronowe faszerowane szpinakiem i serem ricotta

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2024-02-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Makarony

Pierogi z powidłami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Makarony

Makaron na słodko

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-27

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Makarony

Grzanki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-12

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Makarony

Zacierki drobione z kaszą jaglaną

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-10

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Makarony