Przepis na Szybka napoleonka Ilony

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2698
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • masło roślinne 12,5 dag
  • mleko 1,5 szklanki
  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • cukier puder 0,5 szklanki

Akcesoria

  • stolnica
  • wałek
  • blaszka
  • rondelek
  • mikser
  • łyżka

Jak zrobić Szybka napoleonka Ilony?

Ciasto francuskie rozwałkować lub rozwinąć, jeśli kupujemy w rulonie. Rozłożyć je na blaszkach i piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Na mleku ugotować budyń i przestudzić go. Miękkie masło zmiksować na puszystą masę z 1/3 szklanki cukru pudru. Następnie dodawać po łyżce zimnego budynku i miksować do uzyskania jednolitej masy. Nasą przełożyć przestudzone ciasta francuskie. Posypać je pozostałym cukrem pudrem. Rada: przed pieczeniem dobrze jest nakłuć ciasto francuskie w kilku miejscach widelcem, aby nie rosło.

Podobne przepisy

Placek piankowy z winogronem

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Racuchy ziemniaczane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: skorpion290

Kategoria: Ciasta

Drożdżowe ślimaczki z rodzynkami

Ile porcji: 11

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Zakwas z mąki zytniej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Keks Dorotki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-20

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Babka na oleju

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta