Przepis na Szybka napoleonka Ilony

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2758
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • masło roślinne 12,5 dag
  • mleko 1,5 szklanki
  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • cukier puder 0,5 szklanki

Akcesoria

  • stolnica
  • wałek
  • blaszka
  • rondelek
  • mikser
  • łyżka

Jak zrobić Szybka napoleonka Ilony?

Ciasto francuskie rozwałkować lub rozwinąć, jeśli kupujemy w rulonie. Rozłożyć je na blaszkach i piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Na mleku ugotować budyń i przestudzić go. Miękkie masło zmiksować na puszystą masę z 1/3 szklanki cukru pudru. Następnie dodawać po łyżce zimnego budynku i miksować do uzyskania jednolitej masy. Nasą przełożyć przestudzone ciasta francuskie. Posypać je pozostałym cukrem pudrem. Rada: przed pieczeniem dobrze jest nakłuć ciasto francuskie w kilku miejscach widelcem, aby nie rosło.

Podobne przepisy

Kolorowy serniczek

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Pysznotka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Ciasto drożdżowe z renklodami

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Keksowe babeczki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-09

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Ciasta

Szarlotka z różowym kremem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Błyskawiczny sernik na zimno

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta