Przepis na Szparagi z jajkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1213
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Przepis została dodana w dniu: 03.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2137 osób!
Smacznego!

Składniki

  • szparagi 2 pęczki
  • masło 0,25 szklanki
  • jajka 2 szt
  • sok z cytryny do smaku
  • natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • sól do smaku

Jak zrobić Szparagi z jajkiem?

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Szparagi wkładamy do rondelka z wrzącą, osoloną wodą. Dodajemy kilka kropli soku z cytryny, gotujemy przez 8-10 min. – do miękkości- na dużym ogniu. Odcedzamy. Masło topimy w rondelku. Szparagi układamy na talerzu, polewamy stopionym masłem, skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solą. Na wierzchu posypujemy jajkiem i pietruszką.

Podobne przepisy

Pyzy z gotowanych ziemniaków

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Kluski kładzione

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Kopytka rajskie

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Chleb w jajku z serem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-15

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Pesto z zielonego groszku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Jarskie

Ćwikła

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-05-19

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie