Przepis na Szaszłyki mięsno-warzywne

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2065
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przepisy na grilla

Składniki

  • wieprzowina 50 dag
  • cebula 2 szt
  • czerwona papryka 2 szt
  • oliwa z oliwek 6 łyżek
  • sól
  • tymianek 1/2 łyżeczki
  • pieprz
  • świeże oregano 1 łyżka

Jak zrobić Szaszłyki mięsno-warzywne?

Mięso kroimy na kawałki. Nacieramy oliwą, solą, pieprzem, tymiankiem i odstawiamy do lodówki na 20 minut. Paprykę kroimy w większą kostkę. Każdy kawałek mięsa, papryki oraz cebuli nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków. Pieczemy na grillu z każdej strony. Posypujemy oregano.

Podobne przepisy

Żeberka z grilla w czosnkowej marynacie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 765 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Grilowana feta

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-14

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Przepisy na grilla

Schab grillowany

Ile porcji: 5

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: halina

Kategoria: Przepisy na grilla

Karczek z grilla w marynacie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przepisy na grilla

Szybka przekąska na grilla

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Przekąski

Szaszłyki z ananasem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski