Przepis na Surówka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoli

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
9612
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Surówki

Składniki

  • kapusta pekińska 1/2 główki
  • czerwona fasola 1 puszka
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • pieprz
  • sól

Jak zrobić Surówka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoli?

Fasolę należy wyjąć z puszki i odsączyć na sitku. Kapustę należy umyć, osuszyć i pokroić w paseczki, następnie wrzucić do salaterki. Do kapusty należy dodać fasolę, przyprawić solą i wymieszać dokładnie. Czosnek należy obrać i przecisnąć przez praskę, zaś jogurt połączyć z majonezem, dodać do niego czosnek i wymieszać. Polać nim surówkę.

Podobne przepisy

Surówka z kalarepy II

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-10-18

Dodany przez: enia

Kategoria: Surówki

Surówka z selerów naciowych i nie tylko

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Surówki

Surówka z marchwi i jabłka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-08

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Surówki

Surówka z marchwi i z białej rzodkwi

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Surówki

Buraczki z jabłkiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-21

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Surówki

Surówka z kukurydzą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Surówki