Przepis na Surówka marchewkowo-jabłkowa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1230
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Surówki

Składniki

Jak zrobić Surówka marchewkowo-jabłkowa?

Marchewkę i jabłka należy umyć pod bieżącą wodą bardzo dokładnie. Marchewkę należy oskrobać, zaś jabłka obrać. Wszystko zetrzeć na tarce o małych oczkach. Włożyć do salaterki. Natychmiast należy dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać, aby jabłka nie sczerniały. Po wymieszaniu dodajemy także śmietanę i cukier, ponownie dokładnie mieszamy.

Podobne przepisy

Surówka z czerwonej cebuli

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-30

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Surówki

Rzodkiewka do obiadu

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Surówki

Najlepsza surówka z kiszonej kapusty

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Surówki

Surówka z orzechami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-10

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Surówki

Kiszona kapusta z jabłkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-02-22

Dodany przez: dabal03

Kategoria: Surówki

Surówka selerowa z żurawiną i orzechami włoskimi

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Surówki