Przepis na Sos jajeczno- śmietanowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1507
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Receptura została opublikowana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2367 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

  • żóltka 3 sztuki
  • śmieltana 250 ml
  • białe wino 50 ml
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Sos jajeczno- śmietanowy?

Żółtka roztrzepać ze śmietaną i zagotować na średnim ogniu, zdjąć z ognia i ciągle mieszają wlewać wino. Na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem i podgrzewać do zgęstnienia sosu.

Podobne przepisy

Sos serowy do mięsa

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Sosy

Sos szczawiowy

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: zyzio

Kategoria: Sosy

Sos słodko-kwaśny z cukinii

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 95 min.

Data dodania: 2022-11-06

Dodany przez: madi356

Kategoria: Sosy

Sos z przecierem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-29

Dodany przez: Emila

Kategoria: Sosy

Sos jogurtowo śmietanowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-30

Dodany przez: netha

Kategoria: Sosy

Sos a’la tatarski

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Sosy