Przepis na Sos fistaszkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1110
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

Jak zrobić Sos fistaszkowy?

Orzeszki dwukrotnie zemleć. Cebulę obrać, posiekać. Rozgrzać w rondelku masło, zeszklić na nim cebulę. Dodać chili, zmniejszyć ogień, chwilę smażyć, stale mieszając. Dodać 2 szklanki wody i zmielone orzeszki. Doprowadzić do wrzenia. Mieszać, aż sos będzie miał jednolitą konsystencję. Doprowadzić cukrem i solą, dodać sok z cytryny. Podawać ostudzony.

Podobne przepisy

Wiosenny sos do kanapek i wędlin

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Sosy

Sos beszamelowy z chrzanem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-20

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Sosy

Sos pomidorowy II

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos z mąki żytniej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Sosy

Sos pomidorowy do makaronu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Sosy

Sos grzybowo – paprykowo- grzybowy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-22

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Sosy