Przepis na Sniadanie z „głodną” parówką

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1163
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

sałatka

  • marchew 1-2 szt
  • pietruszka ugotowana 1 mały korzeń
  • seler 1 plaster
  • sól
  • grodszek konserwowy 2 łyżeczki
  • jogurt 1 łyżeczka
  • śmietan 2 łyżeeczki

Składniki

  • masło 1 dag
  • bułeczka 1 szt
  • parówka 2 szt

Jak zrobić Sniadanie z „głodną” parówką?

Bułeczkę kroimy w poprzek na połówki, smarujemy ją cienko masełkiem lub masmixem. Gotowane warzywa kroimy w kosteczkę, dodajemy odcedzony z zalewy groszek. Solimy do smaku. Śmietanę mieszamy z jogurtem, dodajemy do składników sałatki i całość mieszamy. Parówkę nacinamy co 3- 4 mm pozostawiając całe końce na ok. 1- 2 cm. Końce parówek nacinamy odwrotnie niż środek tak, by utworzyła się niby pasza, która chce połknąć naszego niejadka, lub sałatkę i bułeczkę.

Podobne przepisy

Grzanki z bułek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Utopence z parówkami i papryką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Mięsne paszteciki

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 150 min.

Data dodania: 2023-01-03

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Mięsne

Pomidory w śmietanie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-12

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Śledzie w śmietanie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Owoce morza

Śniadanie dla bliźniaków prawie że wiosenne

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-03

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet