Przepis na Sniadanie z „głodną” parówką

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1119
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Receptura została dodana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2985 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

sałatka

  • marchew 1-2 szt
  • pietruszka ugotowana 1 mały korzeń
  • seler 1 plaster
  • sól
  • grodszek konserwowy 2 łyżeczki
  • jogurt 1 łyżeczka
  • śmietan 2 łyżeeczki

Składniki

  • masło 1 dag
  • bułeczka 1 szt
  • parówka 2 szt

Jak zrobić Sniadanie z „głodną” parówką?

Bułeczkę kroimy w poprzek na połówki, smarujemy ją cienko masełkiem lub masmixem. Gotowane warzywa kroimy w kosteczkę, dodajemy odcedzony z zalewy groszek. Solimy do smaku. Śmietanę mieszamy z jogurtem, dodajemy do składników sałatki i całość mieszamy. Parówkę nacinamy co 3- 4 mm pozostawiając całe końce na ok. 1- 2 cm. Końce parówek nacinamy odwrotnie niż środek tak, by utworzyła się niby pasza, która chce połknąć naszego niejadka, lub sałatkę i bułeczkę.

Podobne przepisy

Uszka wigilijne (do barszczyku)

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-25

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zimny bufet

Parówki w cieście naleśnikowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-06-21

Dodany przez: Kolwer

Kategoria: Zimny bufet

Babka tulipan

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-15

Dodany przez: Pola

Kategoria: Zimny bufet

Kanapki z pasztetem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-26

Dodany przez: gigi3

Kategoria: Zimny bufet

Jajecznica z szynką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Śledzie z musztadą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet