Przepis na Smalec domowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1765
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Smalec domowy?

Słoninę należy pokroić w kostkę i stopić w garnku do momentu, aż skwarki będą miały złoty kolor. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz i jeszcze przez kilka minut trzymać na małym ogniu. Smalec rozlać do słoików. Można dodać do niego skwarki z topnienia słoniny lub cebulkę.

Podobne przepisy

Kanapki wiosenne-mix

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Jajko w mielonej skorupce

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-05

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Pomidory z mozzarellą

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-29

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Chrzan do wędliny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: noteska

Kategoria: Zimny bufet

Kasa gryczana z sosem grzybowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-09

Dodany przez: pacul

Kategoria: Zimny bufet

Masło koperkowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-27

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zimny bufet