Przepis na Smalec domowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1700
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Przepis została dodana w dniu: 24.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2108 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Smalec domowy?

Słoninę należy pokroić w kostkę i stopić w garnku do momentu, aż skwarki będą miały złoty kolor. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz i jeszcze przez kilka minut trzymać na małym ogniu. Smalec rozlać do słoików. Można dodać do niego skwarki z topnienia słoniny lub cebulkę.

Podobne przepisy

Chipsy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Smalec domowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

A’la łazanki z pieczarkami i wędliną

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Moje maki sushi

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-12-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Serowo-jajeczna paska do kanapek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Zimny bufet

Czerwone masełko

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet