Przepis na Śledzik na przegryzkę

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1494
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

  • płaty śledziowe z zalewy 6 płatów
  • cebula 1 szt
  • jogurt naturalny 0,25 szklanki
  • majonez 3 łyżki
  • suszone śliwki bez pestek 6 szt
  • łuskane orzechy włoskie 6 szt
  • posiekana natka pietruszki 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Śledzik na przegryzkę?

Śledzie kroimy na kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Jogurt mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Połowę sosu śmietanowo-majonezowego przekładamy na półmisek, układamy na nim śledzie, posypujemy cebulką i polewamy resztą sosu. Śliwki /jeśli są bardzo wysuszone zalewamy ciepłą wodą i po 30 min dokładnie odsączamy/ i orzechy grubo kroimy, mieszamy z natką i posypujemy śledzie. Przed podaniem schładzamy.

Podobne przepisy

Twarożek z żółta papryką i rzodkiewkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-15

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Kanapki z kielbasą i majonezem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-08

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zimny bufet

Galaretka z nóżek świątecznie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Kanapka z opiekacza V

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-19

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zimny bufet

Polędwica z ananasem w galarecie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zimny bufet

Pomidory z mozzarellą

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-29

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet