Wspaniały deser na zbliżające się święta.
Receptura została dodana w dniu: 22.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2838 osób!
Na zdrowie!
Żelatynę moczymy zgodnie z zaleceniem producenta. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, dodajemy cukier waniliowy i oba serki oraz śmietanę. I miksować dalej aż masa będzie puszysta i gęsta. Dodajemy wtedy do niej skórkę pomarańczową, rodzynki i sok z cytryny. Żelatynę podgrzewamy na małym ogniu aż do rozpuszczenia i cienkim strumykiem wlewamy do masy, cały czas miksując. Gotową masę przekładamy do foremki – najlepiej w formie kury, baranka lub zajączka i wstawiamy do lodówki aby masa zastygła. Bezpośrednio prze konsumpcją formę zanurzamy na chwilę w gorącej wodzie, aby łatwiej deser wyjąć z formy.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery