Przygotować ciasto:
Sucharki rozkruszyć wałkiem. Margarynę ucierać z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym żółtku, pokruszone sucharki oraz obie mąki. Zagnieść ciasto, rozwałkować na stolnicy, posypanej mąką. Migdały wymieszać z bułką tartą. Formę wysmarować tłuszczem, dno posypać bułką tartą z migdałami, wyłożyć ciasto. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez pół godziny. Nie wyjmować.
Przygotować masę serową:
Kilkanaście malin odłożyć, nie rozmrażać, pozostałe zmiksować. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, połączyć z syropem, podgrzać. Białka ubić na sztywną pianę, żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać ostudzoną żelatynę. Ser połączyć ze śmietaną, zmiksowanymi malinami, a następnie z masą żółtkową. Na końcu dodać pianę, delikatnie wymieszać. Na upieczone ciasto wylać masę, zamrożone maliny ułożyć na wierzchu, lekko wciskając. Wstawić do lodówki. Galaretkę przygotować wg przepisu, ostudzoną polać wierzch ciasta. Ponownie schłodzić.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery