Przepis na Serca z warzywami duszonymi

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas smażenia:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1066
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • serca drobiowe 12 szt
  • brokół 1/4 szt
  • marchew 2 szt
  • bazylia świeża 2 łodygi
  • cebula 1 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • liść laurowy i ziele angielskie
  • sos chiński słodki 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 4 łyżki
  • sól, pieprz kolorowy

Jak zrobić Serca z warzywami duszonymi?

Serca drobiowe dokładnie myjemy i odciągamy nieczystości, przekładamy na wysoką patelnię dodajemy oliwę, czosnek, liść laurowy i ziele angielskie; dusimy na małym ogniu. Dodajemy pokrojoną i obraną marchewkę, cebulę i brokuła, przykrywamy. Dusimy do miękkości aż warzywa i mięso będą miękkie. Pod koniec dodajemy sos chiński i przyprawiamy sola i pieprzem. Podajemy na talerze, przyozdabiamy bazylią.

Podobne przepisy

Wieprzowa smażonka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Śniadaniowa zakąska

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-27

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka w panierce

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-11-10

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Cielęce zrazy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-12

Dodany przez: lawina

Kategoria: Mięsne

Teścia tatar II

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Wątróbka w sosie własnym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-10

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne