Receptura została opublikowana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2389 osób!
Na zdrowie!
Schab rozbijamy na cieńsze kotlety, posypujemy przyprawą do mięs, solą i pieprzem, panierujemy i smażymy z obu stron. Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy na tłuszczu z drobno pokrojoną cebulą. Na blasze układamy usmażone kotlety, na nich duszone pieczarki z cebulą. Przykrywamy plastrami sera i na 5 minut wkładamy do ciepłego piekarnika (można również użyć kuchenki mikrofalowej). Wyjmujemy, gdy ser się roztopi. Możemy podać z ziemniakami i surówką lub buraczkami.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne