Przepis na Schab w majeranku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2089
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • schab bez kości 1 kg
  • olej 2 łyżki
  • czosnek 2-3 ząbki
  • suszony majeranek 2 łyżeczki
  • kwaśne jabłka 4 szt
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • masło kilka łyżek

Jak zrobić Schab w majeranku?

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, łączymy go z olejem. Następnie taką marynatą smarujemy schab. Oprószamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ tniemy w plasterki. Skrapiamy sokiem z cytryny. W brytfance rozgrzewamy połowę masła, obsmażamy na nim mięso. Podlewamy wodą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*c. Po godzinie wyjmujemy mięso, głęboko nacinamy. W nacięcia wkładamy plasterki jabłek. Wierzch i boki pieczeni obkładamy wiórkami masła, pieczemy jeszcze pół godziny.

Podobne przepisy

Kaszanka na ostro

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kotlety schabowe w ziołach i panierce

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-27

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Udko z kurczaka z pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-03

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Mięsne

Pałeczki z fileta z sosem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-02

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Mięsne

Pulpety mielone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-06

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Łopatka w kebabie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-11

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne