Papryki myjemy, odcinamy gniazda nasienne a resztę kroimy w kostkę. Ogórki i cebulę kroimy w półtalarki. Kalafiora dzielimy na małe różyczki, obgotowujemy i odcedzamy. Podgrzybki oczyszczamy, kilkakrotnie opłukujemy i obgotowujemy w lekko osolonej wodzie a następnie odcedzamy. Z podanych składników przygotowujemy zalewę i zagotowujemy. Paprykę, kalafiora, ogórki, cebule i podgrzybki przekładamy do garnka, dodajemy obrany drobno pokrojony czosnek. Zalewamy gorącą zalewą i mieszamy. Gotujemy ok. 15 min. , przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory