Przepis na Sałatka warzywno-grzybowa na zimę

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1399
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

  • papryka czerwona 25 dag
  • papryka żółta 25 dag
  • ogórki 1 kg
  • cebula 50 dag
  • czosnek 3 główki
  • kalafior 50 dag
  • podgrzybki 70 dag

zalewa

Jak zrobić Sałatka warzywno-grzybowa na zimę?

Papryki myjemy, odcinamy gniazda nasienne a resztę kroimy w kostkę. Ogórki i cebulę kroimy w półtalarki. Kalafiora dzielimy na małe różyczki, obgotowujemy i odcedzamy. Podgrzybki oczyszczamy, kilkakrotnie opłukujemy i obgotowujemy w lekko osolonej wodzie a następnie odcedzamy. Z podanych składników przygotowujemy zalewę i zagotowujemy. Paprykę, kalafiora, ogórki, cebule i podgrzybki przekładamy do garnka, dodajemy obrany drobno pokrojony czosnek. Zalewamy gorącą zalewą i mieszamy. Gotujemy ok. 15 min. , przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.

Podobne przepisy

Dżem z truskawek i agrestu

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-08

Dodany przez: merynia

Kategoria: Przetwory

Jagody w cukrze

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-07-22

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Przetwory

Buraczki w słoiku na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Sałatka słodko-kwaśna z ogórków

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 1080 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przetwory

Buraczki konserwowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-25

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Przetwory

Marynowana dynia

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory