Przepis na Sałatka tuńczykowa warstwowa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
995
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sałatki

Składniki

Jak zrobić Sałatka tuńczykowa warstwowa?

Jajka ugotować na twardo, przekroić i oddzielić żółtka od białek. Masło zamrozić. Następujące składniki: białka, żółtka, ser żółty i masło, zetrzeć na tarce do oddzielnych naczyń. Cebule pokroić w drobną kostkę. W jednym naczyniu ułożyć sałatkę warstwami według kolejności:
białka,
ser,
połowa puszki tuńczyka,
połowa kukurydzy,
cebula,
masło,
kolejna część tuńczyka i kukurydzy,
na wierzch majonez i żółtka.

Można udekorować szczyptą bazylii. Przed podaniem sałatki, najlepiej jest ją schłodzić w lodówce.

Podobne przepisy

Sałatka z selerem i winogronem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Sałatki

Truskawki z rukolą

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Sałatki

Sałata z sokiem z cytryny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-02-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sałatki

Sałata na kolorowo

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sałatki

Sałatka kalafiorowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-21

Dodany przez: madi356

Kategoria: Sałatki

Rucola z lucerną

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sałatki