Przepis na Sałatka kapuściana

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas gotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1492
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

  • kapusta biała 2 kg
  • ogórki 2 kg
  • marchewka 1 kg
  • cebula 1/2 kg
  • cukier 1/2 kg
  • sól 3 łyżki
  • ocet 1 szklanka
  • oliwa 1 szklanka

Jak zrobić Sałatka kapuściana?

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i poszatkować dość drobno. Ogórki dokładnie wyszorować i pokroić na plasterki (bez obierania ze skórki). Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych okach. Cebule pokroić w ćwierćplasterki. Wymieszać warzywa, zasypać solą i cukrem, wymieszać i odstawić na godzinę. Po godzinie napełniać słoiki. Wymieszać oliwę z octem i dodać do każdego słoika po mniej więcej równa cześć. Zakręcić i pasteryzować 60 minut.

Podobne przepisy

Sałatka słodko-kwaśna z ogórków

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 1080 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przetwory

Konfitura z truskawek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-25

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Przetwory

Marynowane pomidorki koktajlowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-16

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Swojski zasuszony majranek

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-07-02

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Ogórki korniszony – zalewa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-27

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Przetwory

Śledzie surowe w zalewie

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-02-14

Dodany przez: zybi_01

Kategoria: Owoce morza