Przepis na Sajgonki z kapusta kiszoną i barszczem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1374
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Kuchnia fuzion – zamiast uszek czy krokietów z kapusta i grzybami proponuje kapuściane sajgonki

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sajgonki z kapusta kiszoną i barszczem?

Kapustę przepłukać, odcedzić. Podsmażyć na 2 łyżkach masła posiekane dwie cebule, dodać odcedzona kapustę, dodać ziele, pieprz, sos sojowy, smazyc do odparowania soku jakieś 15-20 minut. Dodać pokrojoną w kostkę pieczarki. Smażyć jeszcze chwilę aż zmiękną. Odstawić do ostygnięcia. Do składania przygotowujemy sobie miskę z letnią wodą (lub piwem). Każdy płat papieru ryżowego wkładamy do miski, zwilżamy i kładziemy na desce do krojenia. Po około 1/2 minuty powinien zrobić się elastyczny i możemy zacząć składać. Nakładamy farsz kładziemy na rozłożonym papierze lekko zawijamy od dołu, potem boki i rolujemy (jak na krokiety). Sajgonki smażyłam na patelni na niewielkiej ilości oleju. Podawać z barszczem czerwonym

Podobne przepisy

Duszona cebulka z rodzynkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-03

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Naleśniki przepis podstawowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Jarskie

Mozarella

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie

Jajka sadzone na szynce

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-21

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Kotlety z soi

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Jarskie

Pasta z sera topionego i masła roślinnego

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie