Kuchnia fuzion – zamiast uszek czy krokietów z kapusta i grzybami proponuje kapuściane sajgonki
Kapustę przepłukać, odcedzić. Podsmażyć na 2 łyżkach masła posiekane dwie cebule, dodać odcedzona kapustę, dodać ziele, pieprz, sos sojowy, smazyc do odparowania soku jakieś 15-20 minut. Dodać pokrojoną w kostkę pieczarki. Smażyć jeszcze chwilę aż zmiękną. Odstawić do ostygnięcia. Do składania przygotowujemy sobie miskę z letnią wodą (lub piwem). Każdy płat papieru ryżowego wkładamy do miski, zwilżamy i kładziemy na desce do krojenia. Po około 1/2 minuty powinien zrobić się elastyczny i możemy zacząć składać. Nakładamy farsz kładziemy na rozłożonym papierze lekko zawijamy od dołu, potem boki i rolujemy (jak na krokiety). Sajgonki smażyłam na patelni na niewielkiej ilości oleju. Podawać z barszczem czerwonym
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie