Przepis na Sajgonki warzywne

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas smażenia:
5 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2022
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Zdjęcia

Składniki

  • papier ryżowy 1 op
  • kapusta pekińska 4 liście
  • marchew 1 szt
  • kiełki sojowe 1 op
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • białko 1 szt
  • sos słodko-kwaśny 1 op

Jak zrobić Sajgonki warzywne?

Kapustę, paprykę i marchewkę oczyść, opłucz, osącz i pokrój w wąskie, krótkie paski. Na rozgrzanym oleju podsmaż warzywa, polej sosem sojowym, dodaj kiełki, wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Placki ryżowe namoczyć zimną wodą, aby zmiękły. Następnie nałóż na nie farsz.

Zwijaj w cienkie rulony jak naleśniki. Brzegi każdego placka posmaruj białkiem jajka i sklej. Sajgonki pozostaw na kilka minut do podsuszenia. Smaż na rumiano w głębokim tłuszczu. Najlepiej smakują z sosem słodko-kwaśnym.

Podobne przepisy

Jajecznica z brukselką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski

Kopytka z sosem grzybowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Jarskie

Frytki z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Przekąski

Przystawka z bakłażana i pasztetu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Przekąski

Zawijasy z nadzieniem parówkowym

Ile porcji: 14

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Zapiekanki domowe – na szybko

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: IKM

Kategoria: Przekąski