Przepis na Ryba z jajkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1694
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Receptura została dodana w dniu: 29.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2771 osób!
Smacznego!

Składniki

  • filety rybne 10 dag
  • jajka 5 szt
  • buliom 1i1/2 szkl
  • pietruszka kilka gałązek
  • wódka 1 łyżeczka
  • pieprz
  • sól
  • olej sojowy 1 łyżeczka

Jak zrobić Ryba z jajkiem?

Flety pokroić w paski o szerokości 2 cm. Lekko roztrzepać jajka, dodać bulion i przyprawy, starannie wymieszać. Paski ryby ułożyć jedną warstwą na dnie żaroodpornej miski. Zalać przyprawionymi jajami. Gotować na parze na małym ogniu przez 15 minut. Podawać w misce, w której gotowano potrawę, przybrać zieleniną.

Podobne przepisy

Jajka w skorupkach

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 39 min.

Data dodania: 2011-12-03

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Przekąski

Jajecznica z salami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-08-25

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przekąski

Zasmażany chlebek

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-10-07

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Przekąski

Galaretka z grzybkiem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 53 min.

Data dodania: 2011-12-27

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Zapiekanka mięsna

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-13

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Makarony

Smażone jajka z sosem remoulade

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 32 min.

Data dodania: 2011-08-19

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski