Przepis na Ryba z jajkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1704
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Składniki

  • filety rybne 10 dag
  • jajka 5 szt
  • buliom 1i1/2 szkl
  • pietruszka kilka gałązek
  • wódka 1 łyżeczka
  • pieprz
  • sól
  • olej sojowy 1 łyżeczka

Jak zrobić Ryba z jajkiem?

Flety pokroić w paski o szerokości 2 cm. Lekko roztrzepać jajka, dodać bulion i przyprawy, starannie wymieszać. Paski ryby ułożyć jedną warstwą na dnie żaroodpornej miski. Zalać przyprawionymi jajami. Gotować na parze na małym ogniu przez 15 minut. Podawać w misce, w której gotowano potrawę, przybrać zieleniną.

Podobne przepisy

Kanapeczka dla Julci

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-21

Dodany przez: halina

Kategoria: Przekąski

Ogórkowo ryżowa kanapeczka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-10-24

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Przekąski

Tosty inaczej

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-26

Dodany przez: onana

Kategoria: Przekąski

Zapiekanka warzywno miesna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-15

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Przekąski

Zapiekanka resztkowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przekąski

Grzanki ziołowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Pieczywa