Przepis na Ryba z chrupiącą panierką

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1204
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Ryba z chrupiącą panierką

Zdjęcia

Składniki

  • filety rybne 0,5 kg
  • płatki kukurydziane 3 garści
  • jajka 1-2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa typu Vegeta
  • olej do smażenia

Jak zrobić Ryba z chrupiącą panierką?

Rybę umyć, osuszyć, oprószyć pieprzem i solą. Przekroić na połowy albo dowolne kawałki. Część płatków rozgnieść ręką, a część pozostawić w całości. Wymieszać je razem. Jajko roztrzepać z łyżką wody można dodać przyprawę. Przygotowaną rybę panierować w jajku i chrupkach. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Podobne przepisy

Krakersy z serem Lazur błękitny

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-04

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Przekąski

Parówka w bułce

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Przekąski

Salsa pomidorowa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-27

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski

Zapiekanka z ziemniaków

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-18

Dodany przez: Gr4zyna

Kategoria: Przekąski

Kanapeczka dla Perełeczki

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-21

Dodany przez: halina

Kategoria: Przekąski

Cukiniowa ryżowa przekąska

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-23

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski