Przepis na Ryba z chrupiącą panierką

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1252
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Ryba z chrupiącą panierką

Zdjęcia

Składniki

  • filety rybne 0,5 kg
  • płatki kukurydziane 3 garści
  • jajka 1-2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa typu Vegeta
  • olej do smażenia

Jak zrobić Ryba z chrupiącą panierką?

Rybę umyć, osuszyć, oprószyć pieprzem i solą. Przekroić na połowy albo dowolne kawałki. Część płatków rozgnieść ręką, a część pozostawić w całości. Wymieszać je razem. Jajko roztrzepać z łyżką wody można dodać przyprawę. Przygotowaną rybę panierować w jajku i chrupkach. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Podobne przepisy

Jajka z grzybami marynowanymi

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Przekąski

Placki ziemniaczane ze śmietaną i koperkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski

Rarytaśne przysmaki ryżowe

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-10-24

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Przekąski

Placki ziemniaczane z cebulką

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Przekąski

Fasola na słodko

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski

Pomidorki ze śledziem

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Przekąski